lørdag den 24. maj 2008

Forudsigeligt flystyrt af TV 2-Radio

TV 2-Radios lukning kommer ikke som en overraskelse. Tværtimod er radiosatsningens katastrofale mavelanding, en naturlig konsekvens af dårlig planlægning, strategi og ledelse.

Når Jens Rohde kigger på perlerækken af stjerneværter, som skulle udfordrer DR’s totale radiodominans, må han forundres. Den tidligere Radiodirektør for den netop nødlandede radiofiasko TV 2-Radio, annoncerede ved stationens opstart, at navne som Casper Christensen, Lars Hjortshøj og Thomas Madvig var garanter for en radiokanal, som kunne vrikke mange lyttere fra DR og over på TV 2-Radio. Derfor må han undre sig over, at danskerne ikke lyttede med! Til trods for striben af stjernenavne, som skulle grine danskerne væk fra det langsommelige DR, rykkede lytterne sig ikke en tømme, og forblev troværdigt med radioen tunet ind på DR.

Konservative radiolyttere
Men når man på afstand har betragtet fadæsen, er lukningen af radiosatsningen forudsigelig. Måske opdagede Jens Rohde dette, og måske derfor forlod han posten som radiodirektør, før flyet for alvor mistede kursen. Men selvom Rohde pakkede tingene og rejste fra TV 2 før flyet styrtede, ligger en stor del af ansvaret for fiaskoen solidt i skødet på Venstre-manden. Rohde ville med TV 2-Radio skabe et alternativ til P3, og forsøgte at vinde lyttere ved at bruge samme recept som netop P3: Letbenet komik, moderne musik og masser af sort humor. Det var med Rohde bag styrepinden, at TV 2-Radio glemte at tage barnelærdommen omkring radiolyttere alvorligt: At radiolyttere er stokkonservative og ikke bare sådan lige flytter sig imellem stationerne. Man slukker ikke bare lige for P3.

Hitmaskinen Radio 100 FM
”Men hov!” Tænker du måske nu, og spørger dig selv: ”Radio 100 FM er jo ikke gået konkurs?” Næh, svarer jeg.
- Men det gjorde Sky Radio, da de ligesom TV 2 forsøgte at vippe P3 af pinden med snappy jokes og hurtige værter. Sky Radio forsøgte præcis som TV 2-Radio at konkurrere med P3. Lige præcis heri ligger forskellen når det kommer til Radio 100 FM. Sidstnævnte forsøger ikke at konkurrere med P3, snarere at skabe et alternativ. Du hører ikke de samme sange på 100FM og P3 og værterne på 100FM prøver ikke at efterabe P3-værternes tone og humor. 100FM er helt sin egen. Her kan du med garanti synge med på samtlige sange, hvorimod P3 også spiller ny og alternativ musik – præcis som man forsøge på Sky Radio og TV 2-Radio.

Tredje skud i bøssen
Her kan piloterne for tredjeudfordreren The Voice lære noget af kollegerne på Radio 100FM. The Voice har overtaget sendetiden fra TV 2-Radio og skal nu forsøge at gøre det tilsyneladende umulige: At erobre lyttere fra DR. Men hvis The Voice samler handsken op hvor TV 2-Radio slap den, må også dette fly med ufravigelig sikkerhed lande igen inden længe. The Voice skal derimod forsøge at skabe et nyt koncept, gå nye veje, spille noget andet musik, prøve sig frem. Så kan det være at flyet bliver på vingerne.

Ingen kommentarer: